top of page

Sun, 26 Mar

|

Den Haag

Verbindende Communicatie Training

In feite hebben wij nergens geleerd echt goed te communiceren, terwijl communicatie veel in ons leven bepaalt. Het begint met het begrijpen van je eigen gevoel en de onderliggende behoeften. Daarna om dit eerlijk te uiten zonder de verbinding te beschadigen en om goed te luisteren naar anderen.

Registration is closed
See other events
Verbindende Communicatie Training
Verbindende Communicatie Training

Time & Location

26 Mar 2023, 09:00 – 12:00

Den Haag, Rooseboomstraat, Den Haag, Nederland

About the event

Verbindende Communicatie, ook wel beter bekend als Geweldloze Communicatie, is een zeer krachtig en effectief instrument in het scheppen van verbinding met jezelf en anderen. Het heet 'geweldloos' omdat je leert jezelf te bevrijden van de emotionele slavernij waarbij je je voortdurend verantwoordelijk voelt voor de gevoelens van anderen. Ook ben je geweldlozer naar jezelf door bewuster te worden van oordelen die je hebt over jezelf zoals: "Dat doe je niet goed, je moet harder werken" of "Ik ben een imposter". Je vertaalt deze oordelen in een liefdevolle boodschap naar jezelf die voortkomt uit jouw onderliggende gevoelens en behoeften. 

Het gebeurt geregeld dat een rustig gesprek, bijvoorbeeld op het werk of thuis, ontaardt in een conflict. Het is dan soms onmogelijk om tot de ander door te dringen en om op jouw beurt de ander te begrijpen. Toch kan het meningsverschil enkel een communicatiestoornis zijn. Ons onvermogen om te communiceren is dikwijls de oorzaak van situaties van onbegrip en conflicten.

In feite hebben wij nergens geleerd echt goed te communiceren, terwijl communicatie veel in ons leven bepaalt. De manier waarop wij communiceren is vaak onbedoeld gewelddadiger dan we beseffen. Dit komt door de oordelen, verwijten, subtiele dreigementen en beschuldigingen die verweven zijn in de taal die wij gebruiken. Neem nou: "Ik voel mij... omdat jij...". Eigenlijk leg je hiermee de verantwoordelijkheid voor jouw gevoel bij de ander. Maar jouw gevoel komt niet door de ander, het komt door jouw behoefte die op dat moment dat wel of niet vervuld wordt.

Bijvoorbeeld: Als iemand een afspraak op het laatste moment afzegt, kan het de ene dag ontzettend balen voor je zijn en op een andere dag juist opluchting geven omdat je al te veel te doen hebt. Het gedrag, de trigger, is hetzelfde maar jouw gevoel is anders omdat jouw behoefte op dat moment anders is. 

Geweldloze Communicatie is ontzettend verhelderend in het begrijpen van waarom wij doen wat wij doen en waarom wij ons op een bepaalde manier voelen. Vaak als we ons eerlijk uiten, dan kwetsen wij anderen. Dat kan een reden zijn om het niet te uiten en daarmee van ons eigen hart een moordkuil maken. We laten het passeren maar intussen gaat het voorbij aan ons eigen behoeften en soms zelfs over onze grenzen heen. Dit zal onherroepelijk leiden tot conflict, sooner or later. In geweldloze Communicatie leer je je eerlijk te uiten zonder de ander te verwijten of op de kast te jagen. Je kunt verbinding creëren en behouden, ook tijdens een minder leuke boodschap. 

Geweldloze Communicatie is ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Het is een emotionele, empathische en creatieve communicatiemethode die inmiddels over de hele wereld geleerd en gepraktiseerd wordt. Doel van deze communicatie is om gelukkiger te zijn door beter met jezelf in verbinding te staan, naar je hart te luisteren en door te leven in harmonie met anderen. Je zorgt voor jezelf EN je zorgt voor anderen. Het is direct, doeltreffend, helder en vooral gericht op aandacht en respect voor de behoeften van beide partijen in alle soorten relaties: intieme relaties, ouder/kind-relaties, werkrelaties, etc. 

Nieuwsgierig? kom op deze training en leer alle basisprincipes van Geweldloze Communicatie. Je kunt rekenen op veel interactie en oefeningen om daarna zelf aan de slag te gaan met Geweldloze Communicatie in je dagelijks leven.

Voor wie:

1. Voor beginners in Geweldloze Communicatie.

2. Voor niet-beginners die graag een opfrisser met verdieping willen in Geweldloze Communicatie en er meer mee zouden willen oefenen om het eigen te maken.

Data & Tijden:

Zondag 26 maart van 09.00 - 12.00 uur

Zondag 2 april van 09.00 - 12.00 uur

Zondag 16 april van 09.00 - 12.00 uur

Zondag 23 april van 09.00 - 12.00 uur

Locatie:

Rooseboomstraat, Den Haag

Prijs:

€200 (er komt niets meer boven op want het is vrijgesteld van BTW)

Mocht de prijs een probleem zijn, neem contact op met mij.

Voor deze prijs krijg je:

 • Een levensveranderende inhoudelijke training
 • Studiematerialen & handouts
 • Fijne locatie met prettige sfeer
 • Een fantastisch leuke en ervaren trainer ;)

Commitment

Communicatie leer je nu eenmaal niet in je eentje. Daarom vraagt deze training tevens om extra commitment aan tijd om gedurende de week af te spreken (bellend, zoomend of live) met een buddy (studiegenoot) om te oefenen.  

Aanmelden

Je kunt je hieronder meteen aanmelden. Er is plek voor 10 deelnemers.

Trainer

Deze training zal begeleid worden door Gaula Shehadeh. Gaula heeft de hoogste graad in mindfulness certificering en is trainer in geweldloze communicatie. Zij wordt vaak omschreven als wijs, ervaren en mild met een vleugje humor. Kijk ook onder “reviews” op de website naar wat voorgaande klanten hebben gezegd of klik op de Google reviews.

Als je vragen hebt, neem gerust contact op via info@notanother.nl of bel 06-24234694

Tickets

 • Verbindende Communicatie

  Zondag 26 maart - 23 april 2023

  €200.00
  Sale ended

Total

€0.00

Share this event

bottom of page