top of page

Fri, 22 Apr

|

Den Haag

Mindfulness 8-weekse training (Nederlands)

Als nooit tevoren is het nu belangrijk dat je mild voor jezelf bent. Dat je goed voor jezelf zorgt. Leer te ontspannen in je eigen lichaam, innerlijke vrede te cultiveren met alles wat er in jou leeft. In het moment kunnen zijn en kunnen genieten van al het mooie. Mindfulness is de sleutel.

Tickets are not on sale
See other events
Mindfulness 8-weekse training (Nederlands)
Mindfulness 8-weekse training (Nederlands)

Time & Location

22 Apr 2022, 19:00 – 21:30

Den Haag, Rooseboomstraat, 2593 PB Den Haag, Nederland

About the event

We komen net uit twee jaar Corona crisis en struikelen meteen over een oorlogsdreiging in Europa. De energieprijzen rijzen de pan uit en de huizenmarkt zijn geëxplodeerd. De toekomst is onzeker. Te midden van dit alles, voltrekt jouw leven zich, met alle uitdagingen van dien. Als nooit tevoren is het nu belangrijk dat je mild voor jezelf bent. Dat je goed voor jezelf zorgt. Leer te ontspannen in je eigen lichaam, innerlijke vrede te cultiveren met alles wat er in jou leeft. In het moment kunnen zijn en kunnen genieten van al het mooie in het leven, hoe klein ook. Mindfulness is de sleutel hiervoor. 

Voordelen

Dit is niet zomaar een mindfulness training, het is de officiële Mindfulness-Based Stress Reduction programma zoals ontworpen door Jon Kabat-Zinn. Het is wereldwijd de meest wetenschappelijk onderzochte vorm van meditatie ooit. De resultaten zijn verbluffend. Het is bewezen dat Mindfulness significante verbetering in het welzijn en welbevinden teweegbrengt met langdurige effecten zoals:

 • Betere concentratievermogen en geheugen
 • Meer productiviteit en creativiteit 
 • Bewustzijn van lichaam: escalatie van spanning voorkomen
 • Meer mildheid en zelfcompassie
 • Intenser genieten van kleine dingen
 • Meer acceptatie van teleurstelling en tegenslag: minder een gevecht en spanning
 • Automatische denk- en reactiepatronen herkennen en veranderen
 • Bewustere keuzes kunnen maken die gezondheid en welzijn ondersteunen.

Het programma

Het programma bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur op zondagmiddag (zie onderstaande data) plus 1 dag retraite 

 1. Vrijdag 22 april: 19.00-21.30 uur
 2. Vrijdag 29 april: 19.00-21.30 uur
 3. Vrijdag 6 mei: 19.00-21.30 uur
 4. Vrijdag 13 mei: 19.00-21.30 uur
 5. Vrijdag 20 mei: 19.00-21.30 uur
 6. Vrijdag 27 mei: 19.00-21.30 uur
 7. Zaterdag 28 mei: 10.00-16.00 uur
 8. Vrijdag 3 juni: 19.00-21.30 uur
 9. Vrijdag 17 juni: 19.00-21.30 uur

Elke sessie bevat:

 • Begeleide meditaties (zitmeditatie, bodyscan, loopmeditatie, etc.)
 • Praktische mindfulness opdrachten
 • Uitwisseling van ervaringen van de mindfulness oefeningen.

Kosten

Elke cent dat je uitgeeft aan het maken van verandering in hoe stress je leven (negatief) beïnvloedt, is als het planten van een fruitboom. Je zult vele jaren kunnen blijven genieten van de verkoelende schaduw en de vruchten die deze boom jou blijven geven. Het is een zinvol cadeau dat je jezelf kunt geven of aan iemand die het op dit moment hard nodig heeft. 

Mindfulness is zo effectief, dat er zelfs zorgverzekeraars zijn die deze training (deels) vergoeden. Met name deze Mindfulness-Based Stress Reduction training indien gegeven door een VMBN-geregistreerde trainer (de registratieprocedure is gaande is zal op 21 april rond zijn).  Klik hier om te checken of jouw zorgverzekeraar deze mogelijkheid biedt. 

De prijs is 475 euro in totaal. Meld je nu aan met de 20% early-bird korting (geldig tot 15 april).

Bij deze prijs is inbegrepen:

 • Begeleiding door Gaula en een individueel intake gesprek
 • 8 sessies van 2,5 uur
 • Een gezamenlijke oefendag van 6 uur
 • Een werkboek
 • Een reeks audiobestanden van begeleide meditaties
 • Koffie/thee

Hoe werkt het?

Als wij het hebben over stress, dan is het eerste waar men aan denkt is werkstress. Toch is stress veel meer dan de druk die wij op het werk ervaren. Het is de psychologische, emotionele en fysieke reactie op onaangename situaties. Dit kan gaan over een gesprek dat je gehad hebt, een verwachting waar je aan wilt voldoen, het verlies van een geliefde, leven met onzekerheid, aanpassen aan veranderingen, etc. 

Wat de oorzaak ook is, er is altijd een reactie op stress. Dit is in het lichaam waar te nemen op meerdere niveau’s. Het kan een verkramping zijn in de kaken, een knoop in de maag, een frozen shoulder, rugpijn, eczeem. Je gehele weerstand wordt door stress verstoord. Je ervaart angst, onrust, slecht slapen, irritatie, verdriet. Op den duur ontwikkel je (ongezonde) patronen om om te gaan met deze stress. Gewoonten zoals emo-eten, overwerken, roken, verwijten van anderen, etc. 

Welke stressmechanisme het ook is, stress wordt niet direct benaderd. Je bent je niet bewust van hoe je lichaam reageert op stress en hoe stress in je lichaam aan het bewegen is. Door stress te negeren of juist aan te vechten culmineert het en kan het tot serieuzere klachten leiden zoals burn-out, depressie, niets meer kunnen voelen, en fysieke ziekte. Door aandacht te brengen naar de ervaring van stress op alle niveau's, kun je rust brengen in het innerlijke gevecht. Je leert om naar stress toe te wenden in plaats van ervan af te willen wenden. Je brengt meer acceptatie voor alles wat er is. Je kunt zijn met alles wat er is, van moment tot moment, zonder oordelen. Dit is de essentie van Mindfulness. 

Trainer

Deze MBSR-training zal begeleid worden door Gaula Shehadeh. Gaula heeft de hoogste graad in mindfulness certificering en heeft tevens vele jaren van intensieve meditatie ervaring. Zij wordt vaak omschreven als wijs, ervaren en mild met een vleugje humor.  Kijk ook verderop op de website naar wat voorgaande klanten hebben gezegd of klik op de Google reviews. 

Als je vragen hebt, neem gerust contact op met Gaula op:  info@notanother.nl

Share this event

bottom of page