top of page

Thu, 11 Jan

|

Den Haag

Mindfulness 8-weekse training

Stress is alom aanwezig in ons leven maar nergens leren wij hoe op een gezonde manier ermee om te gaan. Stress kan een motivator zijn maar te lang en te veel stress kan klachten geven. Met mindfulness leer je hoe meer kalmte, helderheid en focus kunt inbrengen, ook op stressvolle momenten.

Registration is closed
See other events
Mindfulness 8-weekse training
Mindfulness 8-weekse training

Time & Location

11 Jan 2024, 19:15 – 21:45

Den Haag, Rooseboomstraat, Den Haag, Netherlands

About the event

Aandacht is een schaars goed. Onze aandacht wordt doorgaans versnipperd omdat er zoveel om ons heen aandacht wil en/of nodig heeft. Dat varieert van je partner en kinderen, werk, verkeer, huishouden, social media, sociale contacten, hobbies, schreeuwerige reclames, muziek, het nieuws, etc.  Ook verschuift aandacht steeds sneller van het ene naar het andere. Alles staat constant in de vijfde versnelling. Daardoor raakt aandacht uitgeput. Je komt zelden toe aan het naar binnen keren van de aandacht en aan het verwerken van wat er in jou leeft in dit moment en wat alles met je doet.

Burn-out en uitval is overal om ons heen. Het is niet meer een individueel probleem, maar eerder een collectief verschijnsel van de moderne samenleving. Zoveel keuze hebben is historisch ongekend. Dat brengt een druk met zich mee en dat maakt het zo lastig, wij willen het namelijk allemaal, het niet hoeven kiezen; FOMO (fear of missing out).  Er is angst om te falen, extreme gedrevenheid, een groot verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionisme en graag de controle willen vasthouden. Soms zijn er onverwerkte emoties en gevoelens die op de achtergrond een rol spelen. Dit alles tesamen zorgt voor een verhoogd risico op stress- en burn-outklachten.

Als nooit tevoren is het nu belangrijk dat je mild voor jezelf kunt zijn. Dat je goed voor jezelf zorgt. Dat je leert om ontspannen om te gaan met de stress, spanning en ongemakken in je leven. Dat je het onderscheid ervaart tussen échte ontspanning en op je mobiel zitten. Dat je oefent met het landen in je eigen lichaam en duurzame innerlijke rust te cultiveren. In het moment kunnen zijn en kunnen genieten van al het mooie in het leven, hoe klein ook. Mindfulness is de sleutel hiervoor.

Herken je op dit moment iets van het volgende voor jezelf?

 • Je ervaart stress en je hebt het gevoel dat je steeds niet alles af krijgt wat er nog te doen ligt.
 • Je zit veel in je hoofd en denkt vaak na over wat er is gebeurd of nog gaat gebeuren, je bent zelden in het nu.
 • Je zorgt niet goed voor jezelf en herkent lichamelijke behoeften aan slaap, eten, drinken, beweging niet zo goed.
 • Je wordt snel afgeleid door je telefoon en je omgeving waardoor je minder kunt focussen en onthouden.
 • Je piekert veel en je weet niet zo goed hoe je je hoofd uit zou moeten zetten. Je wilt rust ervaren.
 • Je twijfelt over van alles en het lukt je minder goed om keuzes te maken. Doodmoe wordt je ervan.
 • Je slaapt slecht en je wordt zelden uitgerust wakker. Dat maakt je prikkelbaar naar je omgeving toe.
 • Je hebt lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, hartkloppingen, hyperventilatie, eczeem, buikpijn, hoofdpijn, rugpijn of frozen shoulder.

Voordelen Mindfulness

Dit is niet zomaar een mindfulness training, het is de officiële Mindfulness-Based Stress Reduction programma zoals ontworpen door Jon Kabat-Zinn. Het is wereldwijd de meest wetenschappelijk onderzochte vorm van meditatie ooit. De resultaten zijn verbluffend. Het is bewezen dat Mindfulness significante verbetering in het welzijn en welbevinden teweegbrengt met langdurige effecten zoals:

 • Betere concentratievermogen en geheugen
 • Meer productiviteit en creativiteit
 • Bewustzijn van lichaam: escalatie van spanning voorkomen
 • Meer mildheid en zelfcompassie
 • Intenser genieten van kleine dingen
 • Meer acceptatie van teleurstelling en tegenslag: minder een gevecht en spanning
 • Automatische denk- en reactiepatronen herkennen en veranderen
 • Bewustere keuzes kunnen maken die gezondheid en welzijn ondersteunen.

Het programma

Het programma bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur op  zondagmorgen (zie onderstaande data) plus één oefendag van 6 uur op zaterdag:

 1. Donderdag 11 jan van 19.15- 21.45 uur
 2. donderdag 18 jan van 19.15- 21.45 uur
 3. donderdag 25 jan van 19.15- 21.45 uur
 4. Donderdag 1 feb van 19.15- 21.45 uur
 5. donderdag 8 feb van 19.15- 21.45 uur
 6. donderdag 15 feb van 19.15- 21.45 uur
 7. Zaterdag 17 feb van 10.00 - 16.00 uur (retraite dag)
 8. donderdag 22 feb van 19.15- 21.45 uur
 9. donderdag 29 feb van 19.15- 21.45 uur

Elke sessie bestaat uit:

 • Educatie
 • Begeleide meditaties (zitmeditatie, bodyscan, loopmeditatie, etc.)
 • Praktische mindfulness opdrachten
 • Uitwisseling van ervaringen van de mindfulness oefeningen.

Tarieven

 • Voor particulieren: 475 euro; Meld je aan vóór 1 oktober en ontvang Early Bird korting! Voor 425 euro ipv 475 euro. Kun je vergoeding krijgen van jouw zorgverzekeraar? Zie onderaan voor meer info.
 • Voor zakelijke klanten (met factuur aan werkgevers, eigen onderneming): 600 euro
 • Voor studenten (met een studentenkaart): 250 euro
 • Voor herhalers: 300 euro. Heb je eerder een MBSR-training gevolgd bij Not Another Coaching Company dan kan je voor een gereduceerd tarief opnieuw meedoen ter onderhoud en verdieping van je beoefening.

Mocht de prijs een belemmering zijn voor je deelname, neem dan contact op en wellicht kan er iets geregeld worden. Het zou zonde zijn als je alleen door de prijs niet mee kunt doen. Ook zijn er regelingen te treffen voor een eventuele betaling in termijnen.

Bij deze prijs is inbegrepen:

 • Een individueel intake gesprek en begeleiding door Gaula
 • Onvergetelijke 8 sessies van 2,5 uur
 • Een gezamenlijke intensieve oefendag van 6 uur
 • Een heerlijke vegetarische lunch op de oefendag
 • Een werkboek
 • Een reeks audiobestanden van begeleide meditaties
 • Onbeperkt koffie/thee gedurende de sessies

Zorgverzekeraars

Mindfulness is zo effectief, dat er zelfs zorgverzekeraars zijn die deze training (deels) vergoeden. Met name deze Mindfulness-Based Stress Reduction training indien gegeven door een VMBN-geregistreerde trainer zoals met deze training het geval is.  Klik hier om te checken of jouw zorgverzekeraar deze mogelijkheid aanbiedt.

Werkgevers

Vraag bij jouw werkgever na of  deze de training deels of misschien helemaal voor je wil vergoeden. Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. Van de werknemers heeft 1 op de 7 burn-out klachten. Gezondheidsbevordering is in organisaties een prioriteit daar ziekteverzuim een enorme kostenpost is voor bedrijven. Mindfulness draagt bij aan veerkracht en dus aan een betere gezondheid.

Groepsgrootte:

Minimale aantal deelnemers is 3 en maximaal is 8 personen voor deze training. Meld je daarom tijdig aan.

Hoe werkt het?

Als wij het hebben over stress, dan is het eerste waar men aan denkt is werkstress. Toch is stress veel meer dan de druk die wij op het werk ervaren. Het is de psychologische, emotionele en fysieke reactie op onaangename situaties. Dit kan gaan over een gesprek dat je gehad hebt, een verwachting waar je aan wilt voldoen, het verlies van een geliefde, leven met onzekerheid, aanpassen aan veranderingen, etc.

Wat de oorzaak ook is, er is altijd een reactie op stress. Dit is in het lichaam waar te nemen op meerdere niveau’s. Het kan een verkramping zijn in de kaken, een knoop in de maag, een frozen shoulder, rugpijn, eczeem. Je gehele weerstand wordt door stress verstoord. Je ervaart angst, onrust, slecht slapen, irritatie, verdriet. Op den duur ontwikkel je (ongezonde) patronen om om te gaan met deze stress. Gewoonten zoals emo-eten, overwerken, roken, verwijten van anderen, etc.

Welke stressmechanisme het ook is, stress wordt niet direct benaderd. Je bent je niet bewust van hoe je lichaam reageert op stress en hoe stress in je lichaam aan het bewegen is. Door stress te negeren of juist aan te vechten culmineert het en kan het tot serieuzere klachten leiden zoals burn-out, depressie, niets meer kunnen voelen, en fysieke ziekte. Door aandacht te brengen naar de ervaring van stress op alle niveau's, kun je rust brengen in het innerlijke gevecht. Je leert om naar stress toe te wenden in plaats van ervan af te willen wenden. Je brengt meer acceptatie voor alles wat er is. Je kunt zijn met alles wat er is, van moment tot moment, zonder oordelen. Dit is de essentie van Mindfulness.

Trainer

Deze MBSR-training zal begeleid worden door Gaula Shehadeh. Gaula heeft de hoogste graad in mindfulness certificering (categorie 1) en is een VMBN-geregistreerde trainer en heeft tevens vele jaren van intensieve meditatie en retraite ervaring vanuit haar Boeddhistische achtergrond. Zij wordt vaak omschreven als down-to-earth, wijs, betrokken met een vleugje humor.

Reviews

Dit is wat voorgaande deelnemers erover zeiden:  "De 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction training die ik bij Gaula heb gevolgd was een heel fijne ervaring. De cursus geeft iedere week op een andere manier mooie inzichten en oefeningen die echt veranderingen teweeg brengen in het omgaan met stress en emoties. DE MBSR training is wetenschappelijk onderbouwd (dus geen "kunstje"..). Het is een investering, ook in tijd, maar echt een groot kado aan jezelf. Gaula is niet alleen een heel kundige trainster, ze is oprecht betrokken en lief, ze luistert echt naar je en weet een hele fijne sfeer in de groep te creeren, zodat je je veilig en vertrouwd voelt. En ja, er mag ook zeker gelachen worden.. Ik ga zeker ook andere trainingen bij haar volgen!" - Janine Sterkman -  

"Na het verlies van meerdere factoren in mijn leven, merkte ik een bepaalt patroon op. Het is makkelijk om alle dingen om je heen de schuld te geven. Maar wat was mijn eigen aandeel hierin? Hoe kan ik mijn eigen pad van geluk en rust kiezen? Toen ik uitkwam bij mindfulness en mediteren, ging ik opzoek naar een cursus. Khawla's (Gaula) verhaal vond ik erg intrigerend. Toen ik haar een berichtje stuurde, nodigde zij mij meteen uit om langs te komen om elkaar beter te leren kennen. Deze persoonlijke connectie en aandacht heb ik doorgaans de hele cursus ervaren. Khawla heeft een luisterend oor, geen oordeel, wijsheid en daarnaast kan er ook gelachen worden! Ik woon in Rotterdam, maar vond het meer dan waard om voor de lessen naar Den Haag te reizen. Ik raad deze cursus aan een ieder die een kado wilt geven aan zichzelf. Het is een reis die je brengt tot een diepere connectie met je lichaam, geest en ziel met fantastische begeleiding." - Susanne Vos -

"Ik heb de 8-weekse mindfulness training bij Gaula gevolgd. Omdat ik er meer over wilde weten wat mindfulness in je leven kan toevoegen en hoe toe te passen. Ook was ik nieuwsgierig hoe ik het kan gebruiken in mijn coaching met paarden wandeling. Het heeft me op vele vlakken gewaar gemaakt en het mindfulness kan ik heel goed toepassen in mijn dagelijkse leven wat natuurlijk heel waardevol is. De lessen en de aandacht van Gaula werden heel fijn begeleid en je krijgt de kans om te ontdekken hoe je met je lichaam en geest en gevoel kan omgaan. De oefeningen en het werkboek met huiswerk is een mooie aanvulling en naslagwerk om te bezitten. Deze training is ook fijn mocht je weer even wat meer spanning ervaren in je leven om er dan weer op terug te kunnen vallen. Doormidden van een terugkomdag kan je de draad weer op pakken, mocht je deze even kwijt zijn. Ik heb genoten van de rust, stilte en de oefeningen."

- Evelien van Os-ten Wold -

"Wat een fijne, goede en doeltreffende training heb ik gevolgd in jan/feb 2022: het mindfulness-based stress reduction programma. 8 weken lang heeft Gaula met de wekelijkse bijeenkomsten en de dagelijkse opdrachten mij veel handvaten, training en inzichten gegeven over wat de kracht is van meditatie. Door dagelijks te oefenen heb ik geleerd om beter te connecten met wat ik voel (emotie en lichaam) én denk op dat moment. In het programma leer je dat ook bij momenten van stress te doen, zodat je jezelf meer alternatieve reacties kan creeeren. Het vraagt commitment van jezelf de 8 weken te doorlopen, Gaula heeft me daar ontzettend in gesteund. Gaula is een bijzonder (krachtig & prachtig) mens, zij is staat vanuit wijsheid, rust en liefde een groep door het programma te leiden. Ze inspireert. Ik ben heel erg dankbaar voor deze ervaring."

- Femke Hartendorp -

Vragen?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op met Gaula op:  info@notanother.nl of telefonisch 0624234694

Tickets

 • MBSR startend op 11 jan 2023

  €475.00
  Sale ended
 • MBSR startend op 11 jan

  Early Bird Korting

  €425.00
  Sale ended
 • MBSR Startend op 11 jan

  Zakelijk tarief

  €600.00
  Sale ended
 • MBSR startend op 11 jan

  studenten en herhalend tarief

  €250.00
  Sale ended

Total

€0.00

Share this event

bottom of page