top of page

Tue, 20 Dec

|

Den Haag

Meditatief Ontspannen

Deze begeleide meditatiesessie is bedoeld om een eiland van rust te creëren in je drukke bestaan. De kans geven aan je lichaam en geest om zich te herstellen van alle stress, indrukken en negativiteit om je heen. Keer de aandacht naar binnen en kom tot rust in het hier en nu.

Registration is closed
See other events
Meditatief Ontspannen
Meditatief Ontspannen

Time & Location

20 Dec 2022, 19:15 – 21:45

Den Haag, Rooseboomstraat, Den Haag, Nederland

About the event

Het lichaam kent het sympatisch zenuwstelsel dat gekoppeld is aan dagelijkse acties zoals opstaan, lopen, zitten, eten en drinken. Daarnaast heeft het lichaam het parasympatisch zenuwstelsel voor onbewuste acties in het lichaam zoals slapen, spijsvertering, ademen en zuurstof binden. Het parasympatisch zenuwstelsel zorgt voor rust en herstel na een actie. 

Wat je vaak ziet, is dat wij in ons dagelijks leven in een overdrive zitten van een doe-modus. Continue in actie, iets moeten doen van onszelf, de zintuigen die steeds geprikkeld worden met allerlei schermen en onszelf non-stop bezig houden met het belangrijke en het triviale dat wij nastreven. Het parasympatische zenuwstelstel krijgt te weinig kans om het lichaam te herstellen van alle stresshormonen die door het lichaam gieren. 

Daar krijgen wij op den duur last van en vinden het steeds moeilijk om in een ontspannen situatie doodgewoon ontspannen te zijn. Dit is zuivere onrust. 

Door regelmatig een pauze te nemen van diepe ontspanning, kun je je lichaam en geest een onderhoudsbeurt geven. Het hier en nu is de anker die je uitgooit door de aandacht naar het lichaam en de adem te brengen. Deze kunnen namelijk alleen maar in het hier en nu bestaan. Het hoofd kan overal zijn, maar het lichaam is altijd hier. En hier is er niet zo gek veel aan de hand. In dit moment kun je tot rust komen. Voor even alles laten zijn voor wat het is. 

In deze sessie krijg je (eenvoudige) begeleide meditaties en ademhalingsoefeningen die je helpen om je aandacht naar binnen te keren en je zintuigen tot rust te brengen. 

Datum:

Dinsdag 20 december 2022: 19.15-21.45 uur

Locatie:

Rooseboomstraat, Den Haag

Prijs:

€25 per sessie (apart aan te melden)

Aanmelden

Als je wilt meedoen, meld je snel aan want er is slechts plek voor 8 deelnemers.

Trainer

Deze training zal begeleid worden door Gaula Shehadeh. Gaula heeft de hoogste graad in mindfulness certificering en is trainer in geweldloze communicatie. Zij wordt vaak omschreven als wijs, ervaren en mild met een vleugje humor. Kijk ook onder “reviews” op de website naar wat voorgaande klanten hebben gezegd of klik op de Google reviews.

Als je vragen hebt, neem gerust contact op via info@notanother.nl of bel 06-24234694

Tickets

  • Meditatief Ontspannen

    Voor een eilandje van rust in je week.

    €25.00
    Sale ended

Total

€0.00

Share this event

bottom of page