top of page

Fri, 30 Sept

|

Rooseboomstraat

Eéndaagse training in Geweldloze Communicatie

Registration is closed
See other events
Eéndaagse training in Geweldloze Communicatie
Eéndaagse training in Geweldloze Communicatie

Time & Location

30 Sept 2022, 09:30 – 16:30

Rooseboomstraat, Rooseboomstraat, Den Haag, Netherlands

About the event

"Beyond good and bad, there is a field, I will meet you there" - Rumi

Het gebeurt geregeld dat een rustig gesprek, bijvoorbeeld op het werk of thuis, ontaardt in een

conflict. Het is dan soms onmogelijk om tot de ander door te dringen en om op jouw beurt de ander te begrijpen. Toch kan het meningsverschil enkel een communicatiestoornis zijn. 

In feite hebben wij nergens geleerd echt goed te communiceren. Goede communicatie is een kunst die niet vanzelfsprekend is. Ons onvermogen om te communiceren is dikwijls de oorzaak van situaties van onbegrip en conflicten. De manier waarop wij communiceren is meestal onbedoeld gewelddadiger dan we beseffen doordat de uitdrukkingen die we gebruiken vaak onnodig beschuldigend zijn. Oordelen, hoe subtiel ook, zijn een bron van conflicten in alle soorten relaties. Oordelen maken dat je gaat handelen vanuit schuld, schaamte, angst of juist voor de liefde van de ander of voor zijn/haar beloning. Je handelt niet uit liefde of uit het hart. Elke keer dat je dat doet, sterft er iets in jou. Je gaat namelijk voorbij aan je eigen behoeften omwille van een ander. Jaar in, jaar uit, totdat je op een bepaald moment niet meer weet wat jij wilt, wie je bent en wat je nodig hebt om gelukkig te zijn. Wie is er dan om van de ander te houden?

Om dit te vermijden, ontwikkelde Marshall Rosenberg, psycholoog, "Geweldoze Communicatie". Een emotionele, empathische en creatieve communicatiemethode die inmiddels over de hele wereld geleerd en gepraktiseerd wordt. Doel van deze communicatie is om gelukkiger te zijn door beter met jezelf in verbinding te staan, naar je hart te luisteren en door te leven in harmonie met anderen. Het is direct, doeltreffend, helder en vooral gericht op aandacht en respect voor de behoeften van beide partijen. 

Programma:

In deze training worden de volgende onderdelen behandeld door middel van theorie en met praktische oefeningen met elkaar:

 • Hoe de gereedschappen van Geweldloze Communicatie in te zetten tijdens gesprekken met je familieleden, vrienden, collega’s e.a.
 • Je inleven (in de ander en jezelf) en verbinden met ieders diepere waarden en behoeftes
 • Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoelens en behoeftes
 • Heldere verzoeken te doen die aanzetten tot begrip en medewerking

Kosten:

De kosten van deze dag is totaal €60 (vrijgesteld van BTW) en dat is inclusief een gezonde en heerlijke vegetarische lunch.

Mocht de prijs een belemmering zijn voor je deelname, neem dan contact op en wellicht kan er iets geregeld worden. 

Locatie:

Rooseboomstraat 47, Den Haag

Tijden:

Vrijdag 30 september 2022: 09.30 - 16.30 uur

Groepsgrootte:

Maximale groepsgrootte is 10 personen voor deze training

Trainer:

Deze MBSR-training zal begeleid worden door Gaula Shehadeh. Gaula heeft de hoogste graad in mindfulness certificering (categorie 1) en is een VMBN-geregistreerde trainer en heeft tevens vele jaren van intensieve meditatie en retraite ervaring vanuit haar Boeddhistische achtergrond. Zij wordt vaak omschreven als down-to-earth, wijs, mild met een vleugje humor.  Kijk ook verderop op de website naar wat voorgaande klanten hebben gezegd of klik op de Google reviews.

Vragen?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op met Gaula op:  info@notanother.nl

Tickets

 • Geweldloze Communicatie

  Eéndaagse Geweldloze Communicatie in relaties

  €60.00
  Sale ended

Total

€0.00

Share this event

bottom of page